Лізин - незамінна амінокислота, яка бере участь в обміні нуклеїнових кислот, метаболізмі вуглеводних сполук, покращує азотний баланс в організмі, секрецію травних ферментів і транспорт кальцію в клітини. Лізином балансують раціони свиней і птиці за вмістом у ньому лізину.
L-Лізин моногідрохлорид (98-99%) сприяє інтенсивному засвоєнню кормів і активному росту тварин. В основному він необхідний тваринам з однокамерним шлунком - птиці і свиням.
Використання лізину дозволяє збільшити приріст тварин і птиці на 10 - 30%, підвищити надої молока на 12%, - збільшити несучість курей на 10%. У всіх раціонах, які звичайно застосовуються в свинарстві, лізин за важливістю випереджає інші амінокислоти.
Дефіцит лізину у курей батьківського стада підвищує смертність ембріонів на 5 - 9%. У бройлерних курчат при дефіциті лізину слабо формуються м'язи, що знижує якість м'яса.
Тваринам і птиці він необхідний для регуляції обміну азоту, вуглеводів, а також для синтезу нуклеотидів, хромопротеїдів, сприяє інтенсивному росту молодняку, інтенсивному використанню кормів, утворенню меланінового пігменту в оперенні птиці; впливає на формування еритроцитів і відкладення в кістках кальцію, бере участь в окисно-відновних реакціях, активізує переамінування і дезамінування амінокислот, сприяє засвоєнню фосфору і кальцію. У всіх раціонах, які використовуються під час відгодівлі свиней, лізин за важливістю випереджає інші амінокислоти.
Доступний лізин краще використовується для синтезу білків особливо потрібних для утворення скелетних тканин, ферментів і гормонів. У той же час, при нестачі доступних вуглеводів лізин може метаболізуватися з отриманням глюкози і кетонових тіл. Цей процес є важливим джерелом енергії для організму птиці в період її голодування.
Зустрічається у всіх білках, однак у рослинних білках міститься в незначних кількостях, тому в кормах його часто не вистачає. Дефіцит лізину в організмі виникає внаслідок годування тварин і птиці раціонами, що складаються переважно зі злакових, соняшникового шроту і незначної кількості (1-2%) тваринних кормів.
Основні сировинні компоненти для виробництва лізину: меляса, кукурудзяний екстракт, соляна кислота, аміачна вода, вітаміни, висівки, соняшниковий шрот, рибне борошно, м'ясо-кісткове борошно та ріпак.
Користь:
- Бере участь в обміні нуклеїнових кислот
- Поліпшує азотний баланс в організмі тварини
- Покращує секрецію травних ферментів
- Покращує транспорт кальцію в клітини
Дозування:
Вноситься в комбікорми і в кормосуміші згідно з нормами використання лізину, враховуючи його фактичний вміст в кормах. При цьому Рекомендований вміст лізину в кормі повинен складати (кг / т):
Бройлери - 1,0-2,5;
Несучки - 0,5-1,0;
Індички, куріпки - 1,5-2,5;
Поросята до 25кг - 1,5-2,5;
Свині на відгодівлі - 1,0-1,5;
Свиноматки - 0,5-1,0
Фасування: 25 кг
Зберігання | |
---|---|
Максимальна температура зберігання | 25 град. |
Термін зберігання | 24 міс |
Мінімальна температура зберігання | 5 град. |
Основні | |
Застосування корми | Тваринництво, Птахівництво |
Країна виробник | Китай |
Вид | Лізин |
Упаковка | |
Упаковка | Мішок |
Вага | 25 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Meihua Group International Trading (hong Kong) Limited |
Склад | 1 кг містить діючої речовини: L-лізину гідрохлориду - не менше 985,0 р. |
Форма | Мікрогранульований сипучий порошок кремового кольору. Добре розчиняється у воді. |